Zelenou kartu stačí mít v mobilu! Aplikace AutoMobil poslouží ZDARMA vám i vašim klientům

480

Doba papírová je minulostí. Čím dál více dokumentů se dnes převádí do digitální podoby, díky čemuž s sebou lidé nemusí nosit hromadu nejrůznějších papírů. Nově se mohou radovat i řidiči, kterým Ministerstvo financí umožnilo, aby předkládali zelenou kartu v elektronické podobě. Takže ji stačí nahrát do chytrého mobilu a mají vystaráno. Aplikace AutoMobil je na to přímo stvořená!

Stahujte aplikaci pro Android i iOS

google-play-badgeapp-store_cz-01

Při kontrole stačí zelenou kartu ukázat na mobilu

Podle Ministerstva financí zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla nenařizuje, v jaké podobě musí být zelená karta předložena. ​Navíc zelená karta v papírové podobě nemá žádné zvláštní ochranné prvky, které by zvyšovaly její pravost. A proto Ministerstvo financí v přezkumném řízení rozhodlo, že zelená karta předložená v elektronické podobě na displeji mobilního telefonu má stejnou průkazní funkci jako zelená karta v tištěné podobě. Kompletní rozhodnutí ve formátu PDF si můžete přečíst zde.

S aplikací AutoMobil budete mít zelenou kartu vždy na dosah

Nejlepší místo, kam si může řidič svou zelenou kartu v elektronické podobě uložit, je mobilní aplikace AutoMobil od INSIA. Zelenou kartu bude mít tak vždy po ruce, protože mobilní telefon máme všichni stále u sebe. Navíc lze do aplikace nahrát zelené karty pro více aut, což ocení hlavně rodiny nebo ti, kteří mají více vozidel. Stáhnout si ji můžete zde.

I na rychlosti záleží

Aplikace AutoMobil myslí i na to, že je pro řidiče důležité, aby v telefonu zelenou kartu co nejrychleji našli a nemuseli ji při policejní kontrole dlouho hledat (například v půl roku starém e-mailu).

Aplikace má i spoustu dalších vychytávek

  • pomůže s nákupem a správou elektronické dálniční známky
  • údaje o vozidle máte přehledně na jednom místě
  • důležitá data a termíny ve volitelných notifikacích
  • jednoduchý průvodce v případě poruchy či nehody
  • mapa nejbližších stanic STK
  • linka pomoci řidičům a kontakty na pojišťovny
  • agenda s přehledem historie vozidla a důležitých událostí

A stejně jako u aplikace na odborné zkoušky INSIA Academy, ani u AutoMobilu nechceme registraci a e-mail. Všechna data jsou jen uživatele a případnou zálohu si řeší sám na Google / Apple cloudu.

Výhoda navíc pro poradce a klienty INSIA

Klienti INSIA si mohou pomocí autorizace profilu jednoduše do aplikace stáhnout zelenou kartu a všechny aktuální pojistné smlouvy pro své vozidlo. Údaje tak nemusí vyplňovat ručně. Zároveň zde naleznou také kontakt na svého poradce.

Stahujte aplikaci pro Android i iOS

google-play-badgeapp-store_cz-01

Zjistěte, co vše vám může spolupráce s INSIA dát 🙂

Chci se o spolupráci dozvědět více