Mají vaši klienti pojištěné auto na střet se zvěří?

548
stret_zver

Srážka se zvěří patří mezi časté dopravní nehody a rozhodně to není nic  příjemného. Někdy stihne řidič včas zareagovat a zabrání tak střetu a poničení vozidla, jindy to možné není. Mají vaši klienti pojištěné auto na střet se zvěří? A ví co mají dělat, když dojde ke srážce?

Základem je prevence
Pokud chce váš klient riziko střetu se zvěří minimalizovat, měl by samozřejmě jezdit opatrně. Když se objeví značka „pozor zvěř“, tak je potřeba brát ji vážně. Také by se nemělo jezdit těsně kolem nevysekaných krajnic. Když přes silnici přechází například srnka, je fajn myslet na to, že je pravděpodobně součástí stáda, a proto se do vozovky mohou kdykoliv vyřítit další zvířata.

Pozor na prudké stržení volantu

Když už je střet nevyhnutelný, měl by klient vědět, že prudké stržení volantu není to nejšťastnější řešení. Je prokázáno, že je bezpečnější čelní náraz, než riskantní stržení volantu. Může se totiž srazit s protijedoucím autem, narazit do stromu nebo auto převrátit.

Zachování klidu

Když už ke srážce dojde, tak by měl klient bezpečně zastavit u krajnice, zapnout výstražná světla a umístit výstražný trojúhelník. Zavolat policii, ta informuje myslivce. V žádném případě nesmí sražené zvíře odvést domů. Jednak může být zvíře nemocné, jednak může být vzneseno obvinění z pytláctví. Dále je nutné vyfotit vozidlo i sražené zvíře. A nakonec nahlásit střet se zvířetem pojišťovně. Ale ne vždy si člověk ve stresové situaci dokáže zachovat chladnou hlavu a vzpomenout si na všechny důležité kroky…

S aplikací AutoMobil bude klient vědět, jak  má postupovat 

Pro maximální pohodlí při cestování si může váš klient před cestou nainstalovat mobilní aplikaci AutoMobil. Při řešení srážky či nehody je totiž člověk ve stresu a mnohdy si nemůže vzpomenout, jak správně postupovat. Proto je v aplikaci návod, který řidiče vede krok po kroku a pomůže mu danou situaci vyřešit. Klienti sítě INSIA navíc mají v aplikaci zabudovaný i kontakt na svého poradce, takže když se něco takového stane, pomocí aplikace ho mohou ihned kontaktovat. Kromě toho dokáže pomoct i s nákupem a správou elektronické dálniční známky. Aplikace je zdarma a k dispozici pro Android i iOS.

google-play-badgeapp-store_cz-01