IGNÁC a IGNÁC Mobile – skutečná efektivita při pojišťování aut

801

Nezabývejme se překážkami, které nám jako na běžícím pásu připravují zákonodárci a namísto GDPR a zákona o distribuci pojištění a zajištění se věnujme tomu, co náš obor ovlivňuje možná ještě výrazněji, kontinuálně a přitom nám do značné míry může ulehčit práci. Na centrále INSIA jsme si vědomi toho, že kdo se nevěnuje moderním technologiím, tomu může velice rychle ujet vlak. Proto udáváme směr trhu nejen v oblasti tvorby online nástrojů.

Jak usnadňuje proces sjednávání pojištění motorových vozidel IGNÁC, inteligentní aplikace z dílny INSIA?

Prostřednictvím aplikace IGNÁC bylo již sjednáno téměř 30 tisíc pojistných smluv v celkovém objemu výrazně převyšujícím 100 milionů Kč. To jsou pro nás úžasná čísla, která nás motivují k dalšímu vývoji našeho digitálního nástroje. Vnímáme vývoj pojistného trhu, který nám dle našeho názoru hraje silně do karet, především přeorientováním zákazníků z nákupu nových vozidel na ojetiny. Další velmi dobré zjištění je rostoucí průměrná cena ojetin.

Pokud k současnému vývoji trhu připočteme ještě skutečně jednoduchý a intuitivní online nástroj, který minimalizuje administrativní zátěž a hlídá plnění podmínek GDPR a IDD, pak jsme na velmi dobré cestě k tomu, abychom i v následujících letech rostli výrazně rychleji než trh. Poradci INSIA si pochvalují především rychlost, se kterou jsou schopni během několika málo minut předložit klientovi několik přehledných kalkulací, a od uzavření pojistné smlouvy a vytvoření záznamu z jednání, je dělí jen pár kliknutí myší.

Nejnovějším trumfem v rukávu poradců INSIA je aplikace IGNÁC mobile. Mobilní aplikace pro pořízení fotodokumentace vozidla, pokud je tento proces podmínkou uzavření pojištění, automaticky stáhne sjednanou smlouvu ze sjednavače Ignác a přehledně zobrazí přesnou sestavu fotek. Po pořízení je pak může poradce jediným kliknutím odeslat do pojišťovny. Tím je celý proces uzavření smlouvy bez jediného nutného tisku u konce.

Václav Šplechta, Produktový specialista